Oprydning

Spark Joy med KonMari

Er du også hoppet ind i 2019 med dette nye ord i munden KonMari?

Marie Kondo er den japanske oprydningsekspert som har solgt over 6 millioner eksemplarer af bogen The life changing magic of tyding up som på dansk er oversat til Magisk Oprydning. Hun har skabt metoden KonMari og nu boomer hun frem på Netflix med programmet af samme navn som bogen, hvor man ser hende komme hjem i amerikanske familier og hjælpe dem med at down-size.

Jeg har selvfølgelig både læst og brugt KonMari metoden i flere år. Den er den jeg bruger når jeg hjælper min kunder og det er den jeg selv lever med her hjemme. Jeg ELSKER den måde hun folder tøjet på og bruger den altid, om det er håndklæder eller mine trusser, om det er i mit klædeskab eller når jeg pakker min kuffert.

Det er genialt.

Men inden du når til den fantastiske folde metode, skal du igennem UD-rydnings metoden som består i kategorierne, tøj, bøger, papir, køkken, bad og garage, og til sidst ting med affektionsværdi.

Og det er ikke for at stoppe din gode energi og intention, men præcis som vores nytårsforsæt og alle andre fantastiske gode ideer om at træne, spise sundt, komme til tiden og lave opgaverne inden deadline, så kræver sortering og oprydning både planlægning og tid.

Og så kræver det motivation og vedholdenhed.

Tro mig, jeg ved hvad jeg taler om.

Derfor vil jeg anbefale dig at stille dig selv disse 3 meget vigtige spøgsmål, inden du starter pocessen. Oprydning er jo basen for god Feng Shui, som du kan læse mere om her

Inden du går i gang med oprydning og Feng Shui.

Når jeg hjælper mine kunder med at sortere og organisere sig, taler vi altid først om, hvorfor det er vigtigt at få ryddet op, hvorfor det ikke er blevet til noget før og hvad der skal til for at få det gjort. Hvis du vil gøre det for din partners skyld eller for din mors skyld så holder det bare ikke i længden. Og hvis du ikke finder grunden til dit behov for at fylde hjemmet med ting og sager – så kan det blive svært at sortere – også selv om du skal mærke på hver enkelt genstand og spørge dig om giver dig glæde.

Derfor skal du stille dig selv de her 3 spørgsmål, inden du går i gang.

Hvorfor er det egentlig, at du vil have sorteret og ryddet ud? Brug gerne lidt tid på det her spøgsmål, og mærk godt efter, hvad vil det give dig at få sorteret, smidt ud og ryddet op? Skriv det ned. Grunden til at du vil sortere og rydde op skal være så stærk at du kan vedholde din motivation. Derfor er det ikke stærkt nok, at gøre det for din partners skyld. Du skal selv kunne mærke resultatet, som noget du virkelig brænder for.

Spørg også dig selv, hvad der tidligere har holdt dig tilbage for at få ryddet ud? Hvorfor er du endt med at have rod og alt for mange ting? Hvad har stoppet dig før, i processen om at få sorteret? Hvorfor er du ikke tidligere nået i mål med dit ønske om et velorganiseret hjem?

Hvornår vil jeg gøre det? og hvorlang tid vil jeg bruge på det? Det er vigtigt at du får lavet en planlægning over kategorierne. Jeg anbefaler at du simpelthen tager din kalender og afsætter tid af til hver kategori. Kategoriernes rækkefølge er ikke ligemeget, jo tættere du kommer alle dine ting med affektionsværdi, jo jo sværere bliver det og jo hurtigere bliver du træt.

Når du har givet dig selv tid til at svarer disse spørgsmål, står du stærkere igennem hele processen og jeg ønsker dig den bedste energi i hjemmet.

Spark Joy

Ps. Du kan læse mere om hvordan du holder motivationen i mit blogindlæg Forårsrengøring…. er du motiveret?  Og vil du læse mere så kan du også se på 1-2- 3 lynhurtige sorterings

Læs også artiklen om Netflix serien med Marie Kondo her:

Rigtig god fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *