elementer, Feng Shui, verdenshjørner

Abensår 2016

Abens år, fejret i Kina i går den 8. februar. Kina er pyntet op med røde papirlygter og aber alle vegne, man klæder sig festligt på - eller klæder sig ud som aber!! der bliver danset og festet, bedt og ofret blomster, røgelse og penge - men hvilken betydning har Abens år egentlig - for os?

More...

I kinesisk astrologi er det nu Abens år og elementet er Ild. De 12 kinesiste dyretegn er selvfølgelig forbundet med stjernerne og igen med De fem Elementer. For de lidt nørdede feng shui entusiaster, kan jeg fortælle at stjernernes placering gør at vi i år har lidt udfordringer i følgende områder Nord, Nordøst og Nordvest. Heldigvis ser det rigtig positivt ud for områderne øst, sydøst, syd, sydvest og vest. I år anbefales det at vi ikke anvender for meget af jordelementet i midten af vores bolig men derimod metal- og vandelementet.

For dig som ikke er helt stærk i hvad de forskellige områder står for, kan jeg sige at det kan have en påvirkning på vores planlægning, vores arbejdssituation og vores motivation. Det kan udtrykke sig i at vi enten oplever alt for meget ro omkring de pågældende områder eller stik modsat - al for voldsom virvar. Det er her en afbalancering er nødvendig. Nord er vandelementet - hvis du oplever al for meget ro kan du ligesom spice det op ved at bruge ilden fra abensår! Ild og vand er modpoler - vand slukker ild men fjerner man alt hvad der har med vand at gøre - blånuancer, bølgende gardiner, akvarier, fotografier osv ting som minder om vand og i stedet indfører røde, gule og orange toner. Pynter op med spidse, syleformede genstande - jeg har selv to små Eiffeltårne stående) så kan man ligesom dæmpe vandets ro. Man kan også "suge al det rolige vand" ud ved at "plante et træ" det vil sige at du benytter træelementet grønne sprøde farver, træting og former som er rektangulære.

Når du ser rundt i din bolig, hvilke farvenuancer har du så brugt? Hvis du bor helt hvidt med sorte rammer og puder, kan det være at metalelementet har overtaget og dermed skaber ubalance så din planlægning skrider. Det kan også være at du har valgt at bruge så mange træmøbler, trædeko og grønnefarver at det simpelthen har absorberet al optimismen for nyskabelse (træelementet har også stor betydning for balancen i helbredet).

Syd, sydøst og vest er gunstige områder i vores hjem - i Abens år. Det vil sige at vi kan forvente fremgang, succes, familieglæde, god økonomi og positiv fremgang. Det modsatte kan dog desværre ske, hvis vores hjem er i ubalance.

Hvis du føler dig truet på nogle af disse områder er det seriøst en god ide at få tjekket din plantegning. Plantegningen er lidt som dit hjems horoskop, hvorfra kan jeg analysere balancen. Det er ganske simpelt. Du kan sende din plantegning til mig på mail så kan jeg analysere og udregne balancen mellem De 5 Elementer. Dermed kan jeg anbefale dig hvor du kan bruge hvilke farver og materialer. Det lyder måske som volapyk men vi ved udmærket godt selv hvorvidt vi er i balance eller ej- om det kører for os eller ej?

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du ønsker en analyse af din plantegning. Jeg kan give specifikke råd til hvilken farveskala og hvilke elementer du med fordel kan bruge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *