Oprydning, orden

Digital oprydning

Køber du digital space eller laver du Digital oprydning?

Din Dropbox er fuld… dit Drev er fyldt, din Icloud er fuld..

Det har virkelig taget lang tid det må jeg erkende, det har taget mange aftner og søndage i de sidste par måneder hvor jeg er begyndt min digitale oprydning – tømme ud i Dropbox, Drev og iCloud. De der kanon smarte funktioner hvor fotos helt automatisk bliver uploadet til et lager – gør bare at de forskellige lagerpladser bliver fyldt med det jeg kalder ”huske fotos” dem jeg har taget af en bogtitel jeg vil læse eller et gadenavn fordi jeg bare må der tilbage..  sjove fotos som jeg har sendt til venner, madopskrifter osv. som aldrig var tænkt til mere end blot det – et foto i nu’et – de ender med at fylde al min lagerplads.

Nu er jeg endelig kommet igennem det – alle skiferier siden 2007!! barnedåb, eks. kærester, konfirmationer og masser af skønne feriefotos – minder og mange blandede følelser.

Digital oprydning kræver den disciplin som jeg nu har brugt til at organisere mine billeder fra Japan med. Allerede på rejsen, at bruge tid hver aften efter de begivenhedsrige dage, til at slette billeder som var grimme og dårlige. Digital oprydning kræver disciplin til at slette med rund hånd af skæve, rystede fotos, dem med lukkede øjne og åben mund. Digital oprydning er meget nemmere at vedligeholde når først der er system i mapperne. Af alle mine billeder siden 2007 har jeg KUN gemt de bedste, – dem jeg gerne vil se igen og dem jeg vil vise frem for mine venner og familie.

Billeder fremkalder – endnu mere end så meget andet –  følelser, virkelig mange dybe følelser og helt ærlig har du lyst til at spilde din tid på dårlige billeder og negative følelser? Du kender sikkert også godt det der med at finde et foto som umiddelbart er rimelig intetsigende – specielt for alle andre – men DU husker hændelsen lige inden det blev taget, skænderiet eller irritationen hænger bare i det her foto.

et skønt minde hvor jeg puster sæbebobler på det japanske Soka Universitet i Tokyo 20. november 2017

Hver gang, lige meget hvad, så hver gang du ser det billede kommer de negative følelser frem i dig. Irritation, frustration og hvad ved jeg over en episode eller en person. De billeder har jeg smidt ud og mit råd er helt enkelt, gem kun dine bedste billeder. Gem dem som får dig til at grine og tænke tilbage på en kærlig og dejlig stund.

Ligesom med i den fysiske verden, støder du også på et hav af dokumenter, tekster, kursusmateriale og andet godt i din digitale oprydning.  Vi scanner og gemmer digitalt regninger, brugsanvisninger, bøder, bonner, huskesedler, lønsedler, gamle breve, bankpapirer osv. vi måske en dag…. ja måske en dag skal bruge. Eller skal vi? De fleste papirer har udført deres arbejde, da de først informerede os om budskabet – så med mindre du skal lave årsregnskab kan du godt smide det meste ud. Nogle artikler/kursusmateriale er så interessante at jeg læser det igen og igen, dem gemmer jeg selvfølgelig. Private papirer som kørekort, sygesikring, dåbsattest, pas osv. måske også forsikringspapirer, kontrakter og garantibeviser, kan jeg anbefale du scanner ind eller er Digital oprydning = SLET & Organiser

Digital oprydning handler også om at slette mails og rydde op i kontakter. Selv hvis du (lige som mig) har mapper i mail systemet så brug lidt tid ind imellem, til at få slettet og sorteret. Modtager du flere nyhedsbreve end du faktisk læser? Slet dem som ikke længere har din interesse og hvad med alle dine Apps kunne du også her få mere plads hvis du slettede?

Digital oprydning tager tid, det kræver stor benyttelse af SLET knappen og så skal du organisere dig smart fra start. Find et system som passer til dig, måske er årstal og måneder logisk for dig, eller måske skal du sortere ud fra emner og hobbies?  Hovedsagen er at det er logisk for dig.

Rigtig god fornøjelse hilsen Gertie Mille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *